Cum se instaleaza un sistem de supraveghere video

Instalarea unui sistem de supraveghere video nu este o misiune atat de usoara pe cat v-ati astepta. De aceea se recomanda de cele mai multe ori si in cele mai multe cazuri sprijinul unei echipe profesioniste! La instalarea unui astfel de echipament trebuie trase cabluri pentru montarea camerelor de securitate si automat va trebui sa dati gauri in pereti.

Locul ideal de instalare a camerelor video este undeva la imbinarea peretilor, iar in cazul in care veti instala dispozitivele in aer liber preferabil sub streasina casei sau sub ceva care sa le poate proteja.

In plus, montand o camera la imbinarea peretilor asa cum recomandam noi, veti scapa si de gaurirea peretilor in alte locuri, pentru ca se va crea un spatiu mult mai mic de separare.

Este foarte important sa gestionati bine toata operatiunea si sa nu eludati importanta vizibilitatii camerelor. Profesionistii pot folosi software-uri speciale pentru astfel de amanunte, dumneavoastra nu veti putea face acest lucru. Dar orientarea si spiritul de anticipatie vor juca un rol deosebit.

Planificarea riguroasa a campului vizual si a strategiei pe care camera video o va adopta va poate scuti de numeroase batai de cap pe viitor. Apoi isi intra in rol cablarea, iar aici nu includem doar felul si usurinta cu care cablurile vor ajunge la camere cat mai ales calitatea acestor cabluri.

Recomandam cablurile de tip Rg59, cablul cel mai des folosit de specialistii in instalarea sistemelor de supraveghere si cablul care pare in acest moment cel mai bine cotat cablu de pe piata pentru montarea unor astfel de echipamente. Locul prin care veti trece cablul catre camera este de asemenea important, la fel cum o importanta mare trebuie sa acordati si pozitiei dvr-ului si a monitorului. Catre ele veti aduce de fapt cablurile!

Alimentarea camerelor se va face printr-o sursa comuna sau prin alimentatoare separate pentru fiecare camera video (aici depinde si de numarul de camere pe care sistemul dumneavoastra de supraveghere video il are).

Montajul sistemelor de supraveghere are o stransa legatura cu felul in care sistemul va functiona.

Daca montajul se va face necorespunzator, atunci sistemul dumneavoastra de securitate nu va functiona atat de bine cum va doreati. Se recomanda contactarea unor profesionisti in domeniul pentru a fi siguri ca ati facut tot posibilul ca echipamentul de monitorizare sa functioneze la potential maxim.

Preturile de pe rocamere.net nu sunt foarte piperate in acest sector de activitate, astfel ca puteti profita de aceasta piata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *